TILGANGE OG FAGLIGE OVERBEVISNINGER

På Skjoldbo tror vi på, at et godt arbejdsmiljø smitter af på vores ungegruppe. Derfor arbejder vi aktivt med psykologisk tryghed. Vi vil skabe et rum, hvor vi frit kan debattere samt dele viden og erfaringer internt.

På Skjoldbo arbejder vi altid med et udgangspunkt i, at udsathed har mange ansigter. Vi ønsker at bryde med en negativ kategorisering af unge hjemløse og i stedet skabe tiltage internt på Skjoldbo som fordre en aktiv hverdag. Vi vil skabe et rum, hvor vores ungegruppe kan udfordre sig selv i trygge rammer. Hvor der kan skabes succesoplevelser og nye relationer. Vi tror på, at vores ungegruppe kan honorere de krav vi stiller, når vi støtter dem på vejen. Vi vil møde den unge over det fælles tredje og i fællesskab være undersøgende på hvilke interesser den enkelte har og dyrke disse.

Kort sagt: På Skjoldbo fokuseres på anerkendelse, empowerment og inddragelse. Vi arbejder konfliktnedtrappende med metodisk inspiration i en low arousal tilgang. Med udgangspunkt i en low arousal tankegang er fagprofessionelle på Skjoldbo ekstra opmærksomme på hvornår og hvilke krav vi stiller.

Vi søsætter med mellemrum ungeinddragende projekter og er grundlæggende optagede af at arbejde med bottom-up processer. For mere information om igangværende projekter, se her

Særlig støtte

Ved ophold på Skjoldbo bør opmærksomheden rettes mod, om der er behov for særlig behandlingsmæssig støtte eller mere omfattende hjælp i en periode, fx:

·         behandling for alkoholmisbrug

·         behandlingstilbud til stofmisbrugere

·         behandlingstilbud til personer med adfærdsmæssige problemer af psykisk eller social karakter

·         behandlingstilbud til sindslidende

I nogle tilfælde er forudsætningen for et samarbejde mellem kontaktperson og beboer, at den pågældende beboer ønsker at indgå i et behandlingsforløb, enten i relation til misbrugsproblematikker eller psykisk sygdom.